TARATOR

Kalamar ve midyenin yanında müthiş bir lezzet arttırıcı.çok değişik şekillerde yapılabiliyor. Bu da benim dokunuşum. Bakalım beğenecek misiniz?
malzemeler
2 çorba kaşığı galeta unu
2 çorba kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı limon
1 tutam dere otu
6 adet ceviz
2 diş sarmısak
1 çay kaşığı tuz
arzuya göre kornişon turşu (ki benim favorimdir)




yapılışı
sarmısak rendelenir, dereotu ince doğranır ve karıştırma kabına alınır. üzerine limon suyu eklenir. galeta unu, süzme yoğurt, tuz, mayonez, elimizle böldüğümüz ceviz de eklenip iyice karıştırılır. buzdolabında 15 dk dinlendirilip servis yapılır. Afiyet olsun..

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

MENEKŞE KEBABI

YULAFLI KOLAY KEŞKEK

AŞURE