KIRMIZI-YEŞİL DOMATES TURŞUSU

Herkes turşusunu çoktan kurdu ama benimkisi kırağıya kabak :)) Karın yağmaya başladığı şu günlerde ablamın bahçesinin son mahsullerinden güzel bir turşu kurayım dedim. Kırşehir'den döndüklerinde afiyetle yeriz.. Tarifimize bakalım..
Malzemeler
yarım kg olgunlaşmış domates
1 baş sarmısak
1 yemek kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 bardak üzüm sirkesi
su

yapılışı
domatesler ve sarmısak kavanoza doldurulur. en üste limon tuzu ve kaya tuzu eklenir. sirke döküldükten sonra üstünü geçene kadar su ilave edilir. Kapağı sıkıca kapatılır ve 15 gün boyunca günde bir kez iyice karışması ve tuzu tüm domateslerin eşit alabilmesi için kavanoz ters düz edilir. 15 gün sonra turşumuz afiyetle yenir..



malzemeler
yarım kg olgunlaşmamış domates
1 baş sarmısak
1 yemek kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 bardak üzüm sirkesi
su
yapılışı
domatesler ve sarmısak kavanoza doldurulur. en üste limon tuzu ve kaya tuzu eklenir. sirke döküldükten sonra üstünü geçene kadar su ilave edilir. Kapağı sıkıca kapatılır ve 15 gün boyunca günde bir kez iyice karışması ve tuzu tüm domateslerin eşit alabilmesi için kavanoz ters düz edilir. 15 gün sonra turşumuz afiyetle yenir..

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

MENEKŞE KEBABI

YULAFLI KOLAY KEŞKEK

AŞURE