KIYMALI KOL BÖREĞİ
Hemen Herkesin evinde yaptığı ve bilinen bir börek çeşidi. Benim de sık yaptığım bir tarif tabi ki birkaç küçük dokunuş farkıyla ;)
malzemeler
3 adet yufka
250 gr orta yağlı kıyma
2 adet kuru soğan
1 orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kara biber (değirmenden çekerseniz daha nefis oluyor)
1 tatlı kaşığı pul biber
sosu için
1 paket krema
1 yumurta
yarım çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvı yağ
üzeri için
susam
çörekotu
yapılışı
soğan ince doğranır kabuğu soyulan patates rendenin iri tarafından rendelenir ve iki yemek kaşığı sıvı yağ ve kıyma ile birlikte teflon tavada pişirilir. Burada önemli olan bütün malzemeyi aynı anda eklemek. Soğanın ve patatesin kokusu gelmeye başlayınca tuz karabiber ve pul biber eklenerek ocağın altı kapatılır ve iç harcı soğumaya bırakılır. ayrı bir kapta krema, süt, sıvı yağ, tuz karıştırılır (bu harç bizim için önemli bütün böreklerimizde kullanacağız :() ). yufkalar tezgaha yayılıp ortadan ikiye kesilir ve yufkanın tek tarafı hazırladığımız krema karışımı ile yumuşatılır. yufkanın kesilen kısmına sıra şeklinde iç harçtan konur (iç harcı altı eşit parçaya ayırın sona doğru kavga çıkmasın :) ) rulo şeklinde katlanan yufka tepsiye yuvarlak olacak şekilde dizilir. bütün yufkalara aynı şlem uygulanır. kremalı harcın kalan kısmı böreğin üstüne sürülür ve susam-çörek otuyla süslenir. 185 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun
malzemeler
3 adet yufka
250 gr orta yağlı kıyma
2 adet kuru soğan
1 orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kara biber (değirmenden çekerseniz daha nefis oluyor)
1 tatlı kaşığı pul biber
sosu için
1 paket krema
1 yumurta
yarım çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvı yağ
üzeri için
susam
çörekotu
yapılışı
soğan ince doğranır kabuğu soyulan patates rendenin iri tarafından rendelenir ve iki yemek kaşığı sıvı yağ ve kıyma ile birlikte teflon tavada pişirilir. Burada önemli olan bütün malzemeyi aynı anda eklemek. Soğanın ve patatesin kokusu gelmeye başlayınca tuz karabiber ve pul biber eklenerek ocağın altı kapatılır ve iç harcı soğumaya bırakılır. ayrı bir kapta krema, süt, sıvı yağ, tuz karıştırılır (bu harç bizim için önemli bütün böreklerimizde kullanacağız :() ). yufkalar tezgaha yayılıp ortadan ikiye kesilir ve yufkanın tek tarafı hazırladığımız krema karışımı ile yumuşatılır. yufkanın kesilen kısmına sıra şeklinde iç harçtan konur (iç harcı altı eşit parçaya ayırın sona doğru kavga çıkmasın :) ) rulo şeklinde katlanan yufka tepsiye yuvarlak olacak şekilde dizilir. bütün yufkalara aynı şlem uygulanır. kremalı harcın kalan kısmı böreğin üstüne sürülür ve susam-çörek otuyla süslenir. 185 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder