ÇÖKERTME KEBABI
Şimdi de Muğla yöresine gidelim. Çökertme kebabını ilk kez, arazi çalışmasına gittiğim Muğla'da yemiştim. Tabi ki evde hemen denedim. Ortaya bu sonuç çıktı..
Malzemeler
yarım kilo antrikot (jülyen kestirilecek)
3 orta boy patates
1 adet soğan
1 adet orta boy biber
1 büyük bazlama
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
sosu için;
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
bir su bardağı su
2 kase süzme yoğurt (200 gr kadar)
3 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
patatesler soyulup kürdan kalınlığında doğranır.
soğan soyulur yemeklik doğranır, biberin çekirdekleri çıkartılıp soğanların iriliğinde doğranır.
jülyen et sıvı yağla birlikte tencereye konulup etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. üzerine doğranan soğan ve biber eklenir. soğanlar ve biberler pişene dek kavurulur. tuz, karabiber ve pul biber eklenerek karıştırılır ve kenara alınır.
başka bir tencerede salça ve tereyağı kavrulur salça kokusu gelmeye başlayınca su eklenip bir taşım kaynatılır ve kenara alınır.
bazlama küp küp doğranıp fırına atılır ve üzeri biraz kuruyunca çıkartılır.
patatesler bol yağda kızartılır kağıt havluya alınır.
tereyağı eritilip içine pul biber atılır ve tavanın altı kapatılır.
Geldik muhteşem buluşmaya geniş düz bir servis tabağının en altına bazlamadan göz kararı konur üzerine ıslatacak kadar salçalı sostan dökülür. yine göz kararı kibrit patatesten eklendikten sonra üzeri yoğurtla kaplanır ve en üste jülyen etler yerleştirilir. Bitti mi tabi ki hayır. Kızdırılan tereyağını da bu güzel lezzetin üzerine gezdirince işte size ziyafet. Afiyet olsun..

yarım kilo antrikot (jülyen kestirilecek)
3 orta boy patates
1 adet soğan
1 adet orta boy biber
1 büyük bazlama
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
sosu için;
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
bir su bardağı su
2 kase süzme yoğurt (200 gr kadar)
3 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
patatesler soyulup kürdan kalınlığında doğranır.
soğan soyulur yemeklik doğranır, biberin çekirdekleri çıkartılıp soğanların iriliğinde doğranır.
jülyen et sıvı yağla birlikte tencereye konulup etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. üzerine doğranan soğan ve biber eklenir. soğanlar ve biberler pişene dek kavurulur. tuz, karabiber ve pul biber eklenerek karıştırılır ve kenara alınır.
başka bir tencerede salça ve tereyağı kavrulur salça kokusu gelmeye başlayınca su eklenip bir taşım kaynatılır ve kenara alınır.
bazlama küp küp doğranıp fırına atılır ve üzeri biraz kuruyunca çıkartılır.
patatesler bol yağda kızartılır kağıt havluya alınır.
tereyağı eritilip içine pul biber atılır ve tavanın altı kapatılır.
Geldik muhteşem buluşmaya geniş düz bir servis tabağının en altına bazlamadan göz kararı konur üzerine ıslatacak kadar salçalı sostan dökülür. yine göz kararı kibrit patatesten eklendikten sonra üzeri yoğurtla kaplanır ve en üste jülyen etler yerleştirilir. Bitti mi tabi ki hayır. Kızdırılan tereyağını da bu güzel lezzetin üzerine gezdirince işte size ziyafet. Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder