PİŞİYA

Bizim oralarda pişiya denir ama çok değişik isimleri var. Muhteşem bir kahvaltılık 5 çaylarının vazgeçilmez ikramı.
malzemeler
hamuru için;
1,5 su bardağı un
1 çay bardağı süt
1 kaşık yoğurt
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
isteğe göre 1 çay kaşığı çörek otu
iç harcı için;
1 tutam maydanoz
100 gr çökelek veya yağsız peynir
kızartmak için sıvı yağ
yapılışı
bir kapta çökelek ve doğranmış maydanoz karıştırılır.
derin bir kaba hamur malzemeleri alınır ve kulak memesi kıvamında yoğurulur. 10 dk dinlenen hamur ceviz büyüklüğünde toplara ayrılıp yuvarlanır. merdane yardımıyla çay tabağı boyutunda açılan hamurun içine yeterli miktarda iç harcı konulup yarım ay şeklinde kapatılır ve kenarları tabakla kesilip tamamen kapandığından emin olunur. kızgın yağda iki tarafı da kızarana kadar pişirilip kağıt havlu üzerine alınır. sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MENEKŞE KEBABI

YULAFLI KOLAY KEŞKEK

AŞURE