HAMSİ TAVA
Bu akşam menümde hamsi tava karides güveç ve salata var. Bir de evde yaptığım miss gibi sütlü ekmek. kolay bir yemek tarifine benziyor değil mi? dedim ya küçük dokunuşlarla lüfiyeninelinden hamsi tava. buyrun bakalım :) Karides güveç de azzz sonraa...
yarım kilo hamsi
yarım limon suyu
yarım çay bardağı zeytin yağı
bir tutam taze çekilmiş kara biber (değirmeniniz yoksa tane karabiber de atabilirsiniz)
1 çay kaşığı tuz
yeteri kadar mısır unu
kızartmak için sıvı yağ
tüm malzemeler derin bir kapta karıştırılıp 3-4 saat dolapta marine edilir. Bu balık sosunu pek çok balıkta kullanabilirsiniz. Marine olan hamsiler mısır ununa bulanıp ince kenarlı bir tavaya (hamsi tavası krep tavası vb) dizilir. üzerine çok az sıvı yağ eklenip bir tarafı kızartılıp. Bir kapak veya düz bir servis tabağıyla ters çevirilip tavaya yeniden konur. tekrar sıvıyağ gezdirilip balıkların arka yüzleri de pişirildikten sonra roka, kuru soğan ve turpla servis yapılır. Çevirme işlemi esnasında elinizi yakmamaya dikkat edin biraz el
çabukluğu biraz maharet gerektiriyor. Eh biz Türk hanımlarında ikisi de var :)) Afiyet olsun..
çabukluğu biraz maharet gerektiriyor. Eh biz Türk hanımlarında ikisi de var :)) Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder