EV YAPIMI KIZARMIŞ TAVUK

Dışı çıtır kaplı içi yumuşacık tavuk parçalarını kim sevmez? Evde yapmak da mümkün hadi tarifimize bakalım

malzemeler
3 adet tavuk incik
1 adet tavuk göğsü
6 adet tavuk kanadı
1 paket çıtır pane harcı
3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
2 yumurta beyazı
yarım çay bardağı su
acılı isteyenler için 1 çay kaşığı acı sos
1 su bardağı un
                                                                                    kızartmak için sıvıyağ
                                                                                     terbiyesi için
                    tuzlu su
                    1 bardak ayran

tavuk parçalarını uygun boyutta kesip tuzlu suya koyuyoruz. Buzdolabında 6 saat beklettikten sonra suyunu süzüp ayrana yatırıyoruz. Yine buzdolabında 4 saat bekletiyoruz. Bu işlem tavuğun içinde hiç kan kalmaması ve yumuşak bir tavuk pişirmek için sırrımız. yumurtaların beyazını ayırıp içine yarım çay bardağı su ekliyoruz. iyice çırpıyoruz. düz bir tabağa unu bir başka düz tabağa da pane harcı ve yulafı koyuyoruz. Pane haarcı ve yulaf iyice karıştırılmalı. acılı kanat yapacaksanız 1 çay kaşığı acı sosu yumurtalı harca eklemeniz gerekiyor.

tavuk parçalarını önce una sonra yumurtaya en son pane harcına buluyoruz. fazla pane harcını çırpıp 190 derece fritözde takribi 8-10 dakika kızartıyoruz. Kızartma işlemi tavada yapılacaksa püf noktası derin bir tavada tavukların üstüne çıkacak kadar yağ olması. yanında patates kızartmasıyla servis yapıyoruz.Afiyet olsun..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MENEKŞE KEBABI

YULAFLI KOLAY KEŞKEK

AŞURE