KUZU YAHNİSİ

Akşam yemeğine kuzu yahnisi yapalım mı?

malzemeler
yarım kg yağlı kemikli kuzu eti (gerdan kaburga veya sırt eti olabilir)
10 adet arpacık soğan
2 diş sarmısak
1 küçük kase nohut
1 orta boy havuç
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
su


yapılışı
soğanlar yemeklikten biraz daha iri doğranır. nohut önceden yarım saat düdüklüde haşlanır. havucun kabukları soyulup 1 parmak kalınlığında halka halka doğranır. sarmısaklar dörde bölünür. sıvı yağ soğan ve sarmısak tencereye alınır. kavrulunca et ve havuçlar eklenir. et suyunu çekene kadar kavrulduktan sonra salçalar, tuz, kesme şeker ve karabiber eklenir. 2 bardak sıcak su konup kapağı kapatılır ve etler yumuşayana kadar kısık ateşte(ortalama 45 dk) pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MENEKŞE KEBABI

YULAFLI KOLAY KEŞKEK

AŞURE