KIRMA BÖREK
Genellikle Boşnakların bildiği nefis bir tarif. Hadi başlayalım;
2 yumurta
1 paket krema
1 çay kaşığı tuz
4 adet yufka
250 gr lor peyniri
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı süt
bir tutam maydonoz
üzeri için: susam, çörek otu
derin bir kapta yumurta, sıvı yağ, süt, krema, tuz karıştırılır. ayrı bir kapta lor peynirinin içine maydonoz doğranır ve karıştırılır. kare borcam tepsi yağlanır ve yufkalar küçük parçalar halinde kopartılıp düzensiz şekilde tepsiye dizilir. Dizme işlemi esnasında bir sıra yufka bir sıra lor peynirli karışım eklenir. son parça yufka da dizildikten sonra kremalı karışım tepsinin her tarafına gelecek şekilde yayılır. üzerine istenilen miktarda susam ve çörek otu serpilir. 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirilir. Afiyet Olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder