EKMEK YAPMA MAKİNESİNDE KEK
Ekmek yapma makinesini kullanan herkes bir iki ay içinde rafa kaldırdıklarını çok kilo aldırdığını söyler. Bir yıldır kullanmama rağmen bu makinada yaptığım ekmeklerden ötürü kilo almadım doğrusu :) bir de keki oluyor ki tadından yenmiyor. buyrun tarife bakalım..
malzemeler
2,5 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1 limon suyu
1 avuç ceviz
3 yumurta
1 pk vanilya
1 pk kabaratma tozu
1 limonun kabuğu
yapılışı
3 yumurta 1 su bardağı toz şeker çırpma kabına alınıp yüksek devirde 6 dakika çırpılır. mikser kapatılıp sırasıyla ceviz, limon suyu, limon kabuğu rendesi, süt, su, sıvı yağ, un, vanilya ve kabartma tozu eklenir. mikserin orta ayarında 1 dk çırpılır ve ekmek yapma makinasının büyük haznesine boşaltılır. 180 derecede 1 saat üstü hiç açılmadan pişirilir. bir iki dakika makinanın içinde dinlendirildikten sonra çıkartılıp servis yapılır. Püf noktası: ölçüde baz alınan tüm bardaklar aynı olmalıdır. Afiyet olsun...
2,5 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1 limon suyu
1 avuç ceviz
3 yumurta
1 pk vanilya
1 pk kabaratma tozu
1 limonun kabuğu
yapılışı
3 yumurta 1 su bardağı toz şeker çırpma kabına alınıp yüksek devirde 6 dakika çırpılır. mikser kapatılıp sırasıyla ceviz, limon suyu, limon kabuğu rendesi, süt, su, sıvı yağ, un, vanilya ve kabartma tozu eklenir. mikserin orta ayarında 1 dk çırpılır ve ekmek yapma makinasının büyük haznesine boşaltılır. 180 derecede 1 saat üstü hiç açılmadan pişirilir. bir iki dakika makinanın içinde dinlendirildikten sonra çıkartılıp servis yapılır. Püf noktası: ölçüde baz alınan tüm bardaklar aynı olmalıdır. Afiyet olsun...
Puf puf kekk...
YanıtlaSil