PORTAKALLI KEREVİZ
Bu kereviz başka kereviz, eminim bayılacaksınız.
MALZEMELER
1 orta boy kereviz
1 kahve fincanı jasmine pirinç
1 tutam maydanoz
1 tutam dere otu
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı portakal suyu
yarım portakal
yarım kuru soğan
yarım limon
1 tatlı kaşığı un
1 tutam kereviz sapı
2,5 su bardağı su
1,5 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kara biber
2 adet taze soğan
YAPILIŞI
kereviz tıpkı enginar gibi ikiye kesilip içine bir oyuk yapılır ve limon ile ovulup limonlu suda 15 dk bekletilir. Bu kararmasına karşı küçük bir önlem.
Kuru soğanın yarısı küp doğranır zeytinyağından 1 yemek kaşığı eklenip kavrulur. kavrulunca ince doğranmış kereviz yaprağı ile yıkanıp süzülen pirinç eklenir. iyice kavrulunca 1 dilim portakalın kabuğu, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker, yarım su bardağı su eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu çeken pilavın içine ince doğranmış taze soğan ve dereotu eklenerek demlenmeye bırakılır.
Geniş bir kapta kerevizler ve maydanoz 1 su bardağı su ile ortalama 10 dk yumuşayıncaya kadar pişer. Yumuşama derecesi tam pişmeyecek seviyede olmalıdır çünkü portakallı sos ile de 10 dk pişirileceğinden kereviz son derece yumuşayacak ve kötü bir görüntü kazanacaktır.
Başka bir tencerenin içine kalan zeytinyağı ile kalan küp doğranmış soğan konup kavrulur. içine un eklenir ve biraz kavrulunca portakal suyu kalan bir bardak sıcak su kalan şeker ve kalan tuz ile kalan karabiber eklenerek biraz özleşene kadar kaynatılır. enginarların içine eşit miktarda pirinçli harçtan eklenir ve bu sosta iyice kıvam alana kadar kaynatılır. suyuyla birlikte servis yapılır. ve işte sonuç ta ta ta taaa :) Afiyet olsun...
MALZEMELER
1 orta boy kereviz
1 kahve fincanı jasmine pirinç
1 tutam maydanoz
1 tutam dere otu
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı portakal suyu
yarım portakal
yarım kuru soğan
yarım limon
1 tatlı kaşığı un
1 tutam kereviz sapı
2,5 su bardağı su
1,5 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kara biber
2 adet taze soğan
YAPILIŞI
kereviz tıpkı enginar gibi ikiye kesilip içine bir oyuk yapılır ve limon ile ovulup limonlu suda 15 dk bekletilir. Bu kararmasına karşı küçük bir önlem.
Kuru soğanın yarısı küp doğranır zeytinyağından 1 yemek kaşığı eklenip kavrulur. kavrulunca ince doğranmış kereviz yaprağı ile yıkanıp süzülen pirinç eklenir. iyice kavrulunca 1 dilim portakalın kabuğu, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker, yarım su bardağı su eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu çeken pilavın içine ince doğranmış taze soğan ve dereotu eklenerek demlenmeye bırakılır.
Geniş bir kapta kerevizler ve maydanoz 1 su bardağı su ile ortalama 10 dk yumuşayıncaya kadar pişer. Yumuşama derecesi tam pişmeyecek seviyede olmalıdır çünkü portakallı sos ile de 10 dk pişirileceğinden kereviz son derece yumuşayacak ve kötü bir görüntü kazanacaktır.
Başka bir tencerenin içine kalan zeytinyağı ile kalan küp doğranmış soğan konup kavrulur. içine un eklenir ve biraz kavrulunca portakal suyu kalan bir bardak sıcak su kalan şeker ve kalan tuz ile kalan karabiber eklenerek biraz özleşene kadar kaynatılır. enginarların içine eşit miktarda pirinçli harçtan eklenir ve bu sosta iyice kıvam alana kadar kaynatılır. suyuyla birlikte servis yapılır. ve işte sonuç ta ta ta taaa :) Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder