LAVAŞ

Kebapların vazgeçilmezi, çiğköftelerin sultanı iştah açıcıların ayrılmaz parçası. Sadece kebapçılarda mı bulunur lavaş? Evde de yapmak mümkün akşam evdekilere sürpriz yapmaya ne dersiniz? Adana, lavaş, sumaklı soğan :) Sıvayın kollarınızı..
2 su bardağı un
yarım çay bardağı süt
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ

yapılışı
bütün malzemeler derin bir kapta iyice yoğurulur. üzeri nemli bezle örtülüp 15 dk dinlendirilir. bezelere ayrılan hamur ince açılıp tavada veya fırında pişirilir.


Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

MENEKŞE KEBABI

YULAFLI KOLAY KEŞKEK

AŞURE