PATLICANLI BULGUR PİLAVI
Feramus abinin güzel tarifi pratik ve lezzetli
Malzemeler
4 orta boy patlıcan
3 yeşil biber (tercihe göre acı veya tatlı)
4 orta boy olgun domates
2 baş soğan
3 bardak iri bulgur
125 gr teremyağ (tereyağla da yapılabilir)
6 bardak su
2 adet dana bulyon( dana bulyon kullanmak istemeyenler benim gibi haşladıkları etlerin suyunu buz poşetine koyup aynı lezzeti yaratabilir)
1 çorba kaşığı tuz ( bulyon kullanılacaksa tuz eklenmemelidir)
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı karabiber (tercihen değirmende taze öğütülmüş)
yapılışı
soğanlar soyulup iri parçalar halinde doğranır
patlıcanlar soyulup parmak kalınlığında doğranır ve tuzlu suda bekletilir (15 dk yeterlidir)
biberlerin çekirdekleri çıkartılıp parmak kalınlığında doğranır
domateslerin kabukları soyulup iri halkalar halinde doğranır
teflon tencereye teremyağ konur ve eriyince soğanlar ilave edilir. Soğanların kokusu gelmeye başlayınca patlıcanlar tencereye eklenir. Patlıcanlar iyice kavrulana kadar karıştırarak pişirilir. Biberler tencereye eklenir biraz kavrulup tencerenin dibine yayılır (burada amaç maklube gibi bir üst örtü elde etmektir). Bulgur yıkanıp iyice süzüldükten sonra patlıcanların üstüne serilir. Halka doğranmış domateslerle bulgurun üstü kaplanır. Bulyonlar karabiber ve pul biber 6 bardak suya eklenip iyice suya yedirilir ve pilavın üstüne dökülür. Kapak kapatılıp bulgurların arasından hiç su görünmeyene kadar kısık ateşte pişirilir. 15 dk soğuyup demlenen pilav tepsiye ters çevirilip tercihen yufka ekmeğiyle servis yapılır.Afiyet olsun..
Malzemeler
4 orta boy patlıcan
3 yeşil biber (tercihe göre acı veya tatlı)
4 orta boy olgun domates
2 baş soğan
3 bardak iri bulgur
125 gr teremyağ (tereyağla da yapılabilir)
6 bardak su
2 adet dana bulyon( dana bulyon kullanmak istemeyenler benim gibi haşladıkları etlerin suyunu buz poşetine koyup aynı lezzeti yaratabilir)
1 çorba kaşığı tuz ( bulyon kullanılacaksa tuz eklenmemelidir)
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı karabiber (tercihen değirmende taze öğütülmüş)
yapılışı
soğanlar soyulup iri parçalar halinde doğranır
patlıcanlar soyulup parmak kalınlığında doğranır ve tuzlu suda bekletilir (15 dk yeterlidir)
biberlerin çekirdekleri çıkartılıp parmak kalınlığında doğranır
domateslerin kabukları soyulup iri halkalar halinde doğranır
teflon tencereye teremyağ konur ve eriyince soğanlar ilave edilir. Soğanların kokusu gelmeye başlayınca patlıcanlar tencereye eklenir. Patlıcanlar iyice kavrulana kadar karıştırarak pişirilir. Biberler tencereye eklenir biraz kavrulup tencerenin dibine yayılır (burada amaç maklube gibi bir üst örtü elde etmektir). Bulgur yıkanıp iyice süzüldükten sonra patlıcanların üstüne serilir. Halka doğranmış domateslerle bulgurun üstü kaplanır. Bulyonlar karabiber ve pul biber 6 bardak suya eklenip iyice suya yedirilir ve pilavın üstüne dökülür. Kapak kapatılıp bulgurların arasından hiç su görünmeyene kadar kısık ateşte pişirilir. 15 dk soğuyup demlenen pilav tepsiye ters çevirilip tercihen yufka ekmeğiyle servis yapılır.Afiyet olsun..
Enfes bir pilav. Ama patlicanlarin kivamini tutturamadim:-(
YanıtlaSil