HATAY KEBABI

Hatay kebabını bir de bu tarifle deneyin. Tabi ki lütfiyeninelinden...
yarım kilo orta yağlı kuzu kıyması
1 adet soğan
4-5 adet mantar
1 adet domates
1 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
                                                                                    1 su bardağı su
yapılışı
kıyma, sarmısak, tuz, biber, yenibahar derin bir kapta 5 dk yoğurulur. yağlanmış tepsiye eşit kalınlıkta tüm tepsinin dibini kaplayacak şekilde yayılır. su, domates ve biber salçası karıştırılıp tepsiye dökülür. yarım ay doğranan mantar, domates, soğan tepsinin üzerine dizilir. 180 derece fırında suyu çekene kadar pişirilir. Afiyet olsun...

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

MENEKŞE KEBABI

YULAFLI KOLAY KEŞKEK

AŞURE