KIYMALI KARADENİZ PİDESİ
Akşam için ne pişireceğim diye düşünürken aklıma birden pide yapmak geldi. Öyle böyle değil kapalı kıymalı pidenin lezzeti. Sıvayın kolları hanımlar bu tarif bir lezzet şöleni. Yanına da pratik ayran tarifi :))

bir kabın içine ılık suyu maya, tuz ve şekeri karıştırıp üzerine azar azar un ilave ederek cıvık bir hamur yapın. Hamurun üzerini örtüp 20 dk dinlendirin. Tavada kıyma ve soğanı kısık ateşte iyice kavurun. tuz ve biberi ekleyip soğumaya bırakın.Dinlenen hamurunuzu elinize un sürüp unlanmış tezgaha dökün ve iki eşit parçaya ayırın. ilk parçayı yuvarlayıp el yordamıyla şekildeki gibi açın. içine kıymanın yarısını ekleyin. bir ucunu kapatın diğer ucuyla da elinizle şekil verip kapatın. 180 derece fırında 20 dk pişirin. fırından çıkarınca sıcakken üstüne tereyağı sürüp dilimleyerek servis yapın. 1 su bardağı su, 1 su bardağı süt, 1 kase yoğurt, 1 tutam tuz mikserle 1 dk çırpılıp köpürtülür. Afiyet olsun...

malzemeler
hamuru için;
1,5 su bardağı un
yarım su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
iç harcı için;
250 gr kıyma
1 adet soğan
tuz, karabiber, sıvı yağ
üzerine sürmek için tereyağı
yapılışı

Kastamonudan bir lezzett
YanıtlaSil