KALAMAR TAVA

nette gördüğüm bütün tarifleri denedim ama ne yazık ki kalamar istediğim yumuşaklıkta olmadı. kendi yumuşasa da kızartma esnasında unu tavaya saldı ve kuru kötü kalamarlar yedik bir süre eşimle :) sonra damak tadıma güvenip bir şey daha ekledim terbiyeye ve mutlu son:) mutlaka deneyin pişman olmayacaksınız..
malzemeler
yarım kg temizlenmiş taze kesilmiş kalamar
1 çorba kaşığı şeker
1 şişe maden suyu
1 tatlı kaşığı karbonat 
mısır unu- buğday unu
kızartmak için sıvı yağ


yapılışı
kapaklı bir kaba yarım kg temizlenmiş ve iyi yıkanmış kalamar konup üzerine şeker eklenir ve 2 dk şekerle ovulur. üzerine 1 şişe maden sodası ve 1 çay kaşığı karbonat eklenir. üstü kapatılıp buzdolabında 4 saat dinlendirilir (kalamarlarınız büyükse 6 saat uygun). sosu süzülen kalamarlar hafifçe yıkanır ve una bulanıp kızartılır. tarator ile servis yapılır. Afiyet olsun..

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

MENEKŞE KEBABI

YULAFLI KOLAY KEŞKEK

AŞURE