Yuvalama çorbası
Koftesi icin:
1 su bardagi pirinc
2 yemek kasigi irmik
1 cay kasigi kara biber
1 corba kasigi tuz
200 gr dana eti veya kiyma
2 yemek kasigi un
Corbasi icin:
300 gr kusbasi et
200 gr kuzu kemigi
3 litre su
1 corba kasigi tuz
1 su bardagi nohut
Terbiyesi icin:
400gr suzme yogurt
4 yemek kasigi un
1 yumurta
Uzeri icin
Tereyagi
Pul biber
Nane
Yapilisi
Pirinc sicak suyla islatilip yarim saat bekletilir. Corba malzemesi dudukluye konur ve pisirilir. Yumusayan pirinc mutfak robotundan cekilir. Icine parca et, tuz ve karabiber eklenip macun kivamina gelene kadar cekilmeye devam edilir. Cekme isleminin ardindan hazirlanan hamura irmik ve un da eklenerek 5dk yogurulur ve yarim saat kadar dinlendirilir. Siviyag ile el yaglanip nohut buyuklugunde yuvarlak kofteler yapilir. Haslanan et suzulup su tencereye konur icerisine hazirlanan kofteler eklenip 5 dk kadar pisirilir. Corbanin karistirilacagi tencereye yogurt, yumurta ve un konulup kisik ateste ayni yone cevirilerek isinana kadar pisirilir. Icerisine suzulen et suyundan yavasca eklenip yogurdun kesilmemesi icin hizlica karistirilir. Butun su eklendikten sonra blenderle 2-3 dk cirpilir. Su iyice kaynayinca suzulen taneli kisim da eklenir. 5 dk kadar kaynatilip atesten alinir. Tereyagi yakilir pul biber ve nane eklenip corbanin uzerine dokulur. Sicak servis yapilir. Afiyet olsun..
1 su bardagi pirinc
2 yemek kasigi irmik
1 cay kasigi kara biber
1 corba kasigi tuz
200 gr dana eti veya kiyma
2 yemek kasigi un
Corbasi icin:
300 gr kusbasi et
200 gr kuzu kemigi
3 litre su
1 corba kasigi tuz
1 su bardagi nohut
Terbiyesi icin:
400gr suzme yogurt
4 yemek kasigi un
1 yumurta
Uzeri icin
Tereyagi
Pul biber
Nane
Yapilisi
Pirinc sicak suyla islatilip yarim saat bekletilir. Corba malzemesi dudukluye konur ve pisirilir. Yumusayan pirinc mutfak robotundan cekilir. Icine parca et, tuz ve karabiber eklenip macun kivamina gelene kadar cekilmeye devam edilir. Cekme isleminin ardindan hazirlanan hamura irmik ve un da eklenerek 5dk yogurulur ve yarim saat kadar dinlendirilir. Siviyag ile el yaglanip nohut buyuklugunde yuvarlak kofteler yapilir. Haslanan et suzulup su tencereye konur icerisine hazirlanan kofteler eklenip 5 dk kadar pisirilir. Corbanin karistirilacagi tencereye yogurt, yumurta ve un konulup kisik ateste ayni yone cevirilerek isinana kadar pisirilir. Icerisine suzulen et suyundan yavasca eklenip yogurdun kesilmemesi icin hizlica karistirilir. Butun su eklendikten sonra blenderle 2-3 dk cirpilir. Su iyice kaynayinca suzulen taneli kisim da eklenir. 5 dk kadar kaynatilip atesten alinir. Tereyagi yakilir pul biber ve nane eklenip corbanin uzerine dokulur. Sicak servis yapilir. Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder