Tavuklu kuru mantı

Balikesir gelini olmak bunu gerektirir :) 
Malzemeler
2 yumurta
3 su bardagi un
1 cay kasigi tuz
3-4 yemek kasigi su
4 adet kalcali tavuk budu
1 su bardagi nohut
10 su bardagi su
1 tatli kasigi tuz
Ustu icin
2 su bardagi yogurt
4 dis sarmisak
3 corba kasigi tereyagi
1 tatli kasigi domates salcasi
Pul biber
Yapilisi
Un, tuz,su,yumurtadan sert kivamli bir hamur yogurulur. Unun sertligine gire biraz daha su eklenebilir. Hazirlanan hamur yarim saat dinlendirilir. 10 su bardagi su tavuk ve tuz tencereye konup tavuklar yumusayana kadar pisirilir. Pisen tavuklar didiklenir. Suya geri koyulur ve haslanmis nohut eklenir. Hamur 3 bezeye ayrilir ve normal manti inceliginde acilir. Kucuk kareler halinde kesilir ve ici bos cimdik manti yapilir. 200 derece firinda 8 dk uzeri kizarana kadar pisirilen mantilar biraz ilitilip tavuk suyuna atilir. Orta ateste yumusayana kadar pisirilir. Suzulup servis tabagina alinir. Yogurt ve sarmisak karistirilir. Salca ile tereyagi biraz pul biberle kavrulur. Istege gore mantilarin uzerine eklenir. Sicak servis edilir. Afiyet olsun..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MENEKŞE KEBABI

YULAFLI KOLAY KEŞKEK

AŞURE