Kuzu incikli şehzade pilavı

Malzemeler
4 adet kuzu incik
6 su bardagi su
10 dis sarmisak
1 adet kuru sogan
1 adet patates
1 adet havuc
1 corba kasigi tuz
Pilavi icin
25gr dolmalik fistik
25 gr kus uzumu
1 su bardagi pirinc
Yarim havuc
1 tatli kasigi yenibahar
1 adet kurusogan
3 yemek kasigi siviyag
1 tatli kasigi tuz
Yapilisi
Kuzu incikler guvece konup 250 derece firinda 15 dakika kadar pisirilir. Uzerine 6 su bardagi su eklenip kapagi kapatilir ve 40dk daha pisirilir. 40 dk sonra 2 su bardagi su bir kaba alinip guvece butun 1 kuru sogan 4 e bolunmus havuc 4 e bolunmus patates ve 10 dis sarmisakla tuz eklenip 30-40dk daha pisirilir. Son pisirme esnasinda pilav hazirlanmaya baslanir. 3 yk siviyaga dolmalik fistik koyulip kavrulur. Rengi donmeye baslayinca ince dogranmis sogan ve kup dogranmis havuc eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Yikanan pirinc de ilave edilip 5dk kadar kavrulur. Yenibahar, etsuyu, tuz, kus uzumu konulup yuvarlak borcama dokulur ve firinda suyu cekene kadar pisirilip demlenir. Pilav firindan cikartilip incigin kapagi acilir. 10dk uEri kizarana kadar pisirilmeye devam eder. Pisen incikler pilavun uzerine dizilir. Sebzeler ayrica servis edilir. Afiyet olsun..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MENEKŞE KEBABI

YULAFLI KOLAY KEŞKEK

AŞURE