Katmer
Malzemeler
1 adet yumurta
3 su bardagi un
1 tatli kasigi tuz
1 fiske seker
1/2 cay bardagi su
Uzeri icin
2 yemek kasigi margarin
1 cay bardagi siviyag
1 cay bardagi sivi krema veya kaymak
Yapilisi: hamur malzemeleinden yumusak bir hamur yogurulur. Su ve un dengesi ilave ile saglanmalidir. Yarim saat dinlendirilen hamur 8 esit parcaya bolunur. Margarin eritilir siviyag ve krema eklenip katistirilir. Hamurlar tepsi buyuklugunde acilir icine yagli karisimdan surulup sekildeki gibi katlanarak dinlenmeye birakilir. Butun bezelere ayni islem uygulandiktan sonra ilk bezeden baslanarak tezgah ustunde elle tabak buyuklugunde acilir. Isitilmis tavada arkali onlu hafif ateste pisirilir. Sicak veya soguk servis yapilir. Afiyet olsun..
1 adet yumurta
3 su bardagi un
1 tatli kasigi tuz
1 fiske seker
1/2 cay bardagi su
Uzeri icin
2 yemek kasigi margarin
1 cay bardagi siviyag
1 cay bardagi sivi krema veya kaymak
Yapilisi: hamur malzemeleinden yumusak bir hamur yogurulur. Su ve un dengesi ilave ile saglanmalidir. Yarim saat dinlendirilen hamur 8 esit parcaya bolunur. Margarin eritilir siviyag ve krema eklenip katistirilir. Hamurlar tepsi buyuklugunde acilir icine yagli karisimdan surulup sekildeki gibi katlanarak dinlenmeye birakilir. Butun bezelere ayni islem uygulandiktan sonra ilk bezeden baslanarak tezgah ustunde elle tabak buyuklugunde acilir. Isitilmis tavada arkali onlu hafif ateste pisirilir. Sicak veya soguk servis yapilir. Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder