Karides tempura

Malzemeler
200gr karides
1 cay bardagi un
1 cay bardagi su
1 yumurta
Siviyag
1 kase un
1/ 2 cay kasigi kabartma tozu
Tuz
Yapilisi
Su ve un buzlukta sogutulur. Ayri 1 kase un buzlukta sogumaya birakilir. Yumurta dolaptan kullanilmalidir. Sogutulan un, su, yumurta, kabartma tozu karistirilip iyice cirpilir. Yag kizdirilir. Icine karisimdan atarak sicakligi kontrol edilir. Icine dokulen karisim tavanin en dibine inip hizlica yukari cikiyorsa uygun sicakliga gelmistir. Karidesler buzlukta bekletilen una bulanip tempura karisimina alinir. Iyice karistirilip kizgin yaga atilir ve her tarafi pisene kadar kizartilir. Kagit havlu uzerine cikartilip fazla yagi alinir. Sicak servis edilir. Afiyet olsun..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MENEKŞE KEBABI

YULAFLI KOLAY KEŞKEK

AŞURE