Kaşarlı poğaça
Malzemeler
1 su bardagi ilik sut
1/2 su bardagi sivi yag
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi seker
1 paket kuru maya ( kucuk paketlerden )
Aldigi kadar un
Kasar peyniri
Uzeri icin
1 kase su
1 tatli kasigi seker
Kavrulmus susam
Yapilisi
Ilik sut, maya, seker yogurma kabinda karistirilip 5 dk kadar mayalanmasi beklenir. Siviyag, tuz ve un eklenip hamur toplanana kadar yogurulur. Bu tur tariflerde unun sertligi goz onunde bulundurularak olcu vermek cok dogru degil o yuzden unu kontrollu ekleyin. Iyice yogurulup ele yapismayan kivam alan hamurun uzeri streclenip yarim saat kadar ilik bir yerde mayalanmaya birakilir. Mayalanan hamur cevizden buyuk parcalara bolunup avuc icinde acilir kasar peyniri konup kapatilir ve once sekerli suya sonra kavrulmus susama bulanip tepsiye dizilir. 170 derece onceden isitilmis firinda yaklasik 15dk da pisirilir. Benim hamurumdan 16 adet pogaca cikti. Pastanelerden alinan pogacalar kadar lezzetli oldu. Deneyeceklere simdiden afiyet olsun..
1 su bardagi ilik sut
1/2 su bardagi sivi yag
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi seker
1 paket kuru maya ( kucuk paketlerden )
Aldigi kadar un
Kasar peyniri
Uzeri icin
1 kase su
1 tatli kasigi seker
Kavrulmus susam
Yapilisi
Ilik sut, maya, seker yogurma kabinda karistirilip 5 dk kadar mayalanmasi beklenir. Siviyag, tuz ve un eklenip hamur toplanana kadar yogurulur. Bu tur tariflerde unun sertligi goz onunde bulundurularak olcu vermek cok dogru degil o yuzden unu kontrollu ekleyin. Iyice yogurulup ele yapismayan kivam alan hamurun uzeri streclenip yarim saat kadar ilik bir yerde mayalanmaya birakilir. Mayalanan hamur cevizden buyuk parcalara bolunup avuc icinde acilir kasar peyniri konup kapatilir ve once sekerli suya sonra kavrulmus susama bulanip tepsiye dizilir. 170 derece onceden isitilmis firinda yaklasik 15dk da pisirilir. Benim hamurumdan 16 adet pogaca cikti. Pastanelerden alinan pogacalar kadar lezzetli oldu. Deneyeceklere simdiden afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder