TOPAK PATLICANDA BILDIRCIN
Bostan patlıcanı onun adı evet biliyorum. Ama biz eşimle topak patlıcan demeyi çok seviyoruz. Topalacık olduğu için:) Malum eşim kuş avcısı ve bir kuş avcısının karısı envai çeşit kuşlu yemek yapabilmeli. Uzun süredir methini duyduğum bu tarifi internette araştırdım farklı pek çok tarif verilmiş. Ben de onlardan yaptığım harmanı uyguladım ve ortaya lütfiyeninelinden nefis bir tarif çıktı. Bu tarifi yapmak için ille de avlanmanız gerekmiyor değil mi? Büyük marketlerde artık bıldırcın dondurulmuş ürünler arasında sıkça rastlanan bir ürün. Üşenmeyin hadi markete :))
MALZEMELER
-2 adet bostan patlıcanı (ortalama 500gr)
-4 adet bıldırcın
-1 küçük kuru soğan
-5 diş sarmısak
-3 sivri biber
-1 domates
-tuz,karabiber,kekik
-2 adet ceviz büyüklüğünde tereyağı
-1 yemek kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI
Soğan, sarmısak, sivri biber tavada sıvıyağ ile 1-2 dk sotelenir. Küp doğranan domates, tuz ve karabiber eklenip 1-2 dk daha sotelenir. Patlıcanın içi oyulur. İçi tuzla ovulur. Bıldırcın, tereyağı, hazırlanan harcın yarısı, kekik, diğer bıldırcın ve biraz tuz konup sapı kapak olacak şekilde resimdeki gibi kapatılır. alüminyum folyoya sarılan patlıcanlar 220 derece fırında 1 saat pişirilir. 1 saatin sonunda folyo çıkartılır. Bu işlem esnasında dikkatli olun patıcanlar sıcak olduğundan ve folyonun içinden su aktığından yanabilirsiniz. İşlemi dikkatli uygulayın. Folyosu açılan patlıcanlar 220 derecede 20-30 dk daha pişirilir. Tercihen pilavla servis yapılır.
Afiyet Olsun
MALZEMELER
-2 adet bostan patlıcanı (ortalama 500gr)
-4 adet bıldırcın
-1 küçük kuru soğan
-5 diş sarmısak
-3 sivri biber
-1 domates
-tuz,karabiber,kekik
-2 adet ceviz büyüklüğünde tereyağı
-1 yemek kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI
Soğan, sarmısak, sivri biber tavada sıvıyağ ile 1-2 dk sotelenir. Küp doğranan domates, tuz ve karabiber eklenip 1-2 dk daha sotelenir. Patlıcanın içi oyulur. İçi tuzla ovulur. Bıldırcın, tereyağı, hazırlanan harcın yarısı, kekik, diğer bıldırcın ve biraz tuz konup sapı kapak olacak şekilde resimdeki gibi kapatılır. alüminyum folyoya sarılan patlıcanlar 220 derece fırında 1 saat pişirilir. 1 saatin sonunda folyo çıkartılır. Bu işlem esnasında dikkatli olun patıcanlar sıcak olduğundan ve folyonun içinden su aktığından yanabilirsiniz. İşlemi dikkatli uygulayın. Folyosu açılan patlıcanlar 220 derecede 20-30 dk daha pişirilir. Tercihen pilavla servis yapılır.
Afiyet Olsun
Yorumlar
Yorum Gönder