KOLAY LAZ BÖREĞİ
Laz böreği birkaç kez yediğim ve fellik fellik tarifini aradığım bir lezzetti. Geçen ramazan bayramında kayınvalidemlere giderken ilk kez uyguladığım ardanınmutfağı tarifini geçen gün de komşumla denedik ve fotoğrafladık. İlk denememi fotoğraflamadığım için tarif paylaşamamıştım. Şimdi tarif zamanı.

MALZEMELER
*30 adet baklava yufkası
*125 gr tereyağı
muhallebi için
*4 yumurta sarısı
*1.250L süt
* 1+1/3 su bardağı toz şeker
*4 çorba kaşığı mısır nişastası
*4 çorba kaşığı pirinç unu
*4 çorba kaşığı mısır unu
*1 vanilya
*tuz,karabiber
şerbet için
*1+1/3 su bardağı şeker
-2 su bardağı su
*1/2 limon suyu
YAPILIŞI
Yumurta sarısı, mısır unu, pirinç unu, nişasta, tuz ve karabiber bir kaba alınıp üzerine 250ml süt eklenerek karıştırılır. Diğer tarafta tencereye 1 litre süt ve şeker koyulup kaynatılır. Kaynayan sütten kepçeyle alınıp diğer taraftaki yumurtalı karışıma karıştırarak eklenir. Tıpkı terbiyeli çorba yapar gibi yeternce ılınana kadar süt eklenmeye devam eder. Ilınan karışım tenceredeki süte eklenir ve hızlıca karıştırılır. 3-4 dk karıştırarak pişirilir ve soğumaya bırakılır. Tereyağı eritilir. 15 yufka araları yağlanarak fırın tepsisine dizilir. Fırında 180 derecede 5 dk kadar kızartılır. Alt katın üzerine muhallebi dökülüp kalan 15 yufka da üste yağlanarak börek dizer gibi dizilir. Kenarları bıçakla düzeltilip istenen boyutta kesilir. Yine 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Şerbet kaynatılır ve soğutulur. Fırından çıkan laz böreğinin üzerine soğuk şerbet eklenir. Ilık veya soğuk servis yapılır. Afiyet olsun..

MALZEMELER
*30 adet baklava yufkası
*125 gr tereyağı
muhallebi için
*4 yumurta sarısı
*1.250L süt
* 1+1/3 su bardağı toz şeker
*4 çorba kaşığı mısır nişastası
*4 çorba kaşığı pirinç unu
*4 çorba kaşığı mısır unu
*1 vanilya
*tuz,karabiber
şerbet için
*1+1/3 su bardağı şeker
-2 su bardağı su
*1/2 limon suyu
YAPILIŞI
Yumurta sarısı, mısır unu, pirinç unu, nişasta, tuz ve karabiber bir kaba alınıp üzerine 250ml süt eklenerek karıştırılır. Diğer tarafta tencereye 1 litre süt ve şeker koyulup kaynatılır. Kaynayan sütten kepçeyle alınıp diğer taraftaki yumurtalı karışıma karıştırarak eklenir. Tıpkı terbiyeli çorba yapar gibi yeternce ılınana kadar süt eklenmeye devam eder. Ilınan karışım tenceredeki süte eklenir ve hızlıca karıştırılır. 3-4 dk karıştırarak pişirilir ve soğumaya bırakılır. Tereyağı eritilir. 15 yufka araları yağlanarak fırın tepsisine dizilir. Fırında 180 derecede 5 dk kadar kızartılır. Alt katın üzerine muhallebi dökülüp kalan 15 yufka da üste yağlanarak börek dizer gibi dizilir. Kenarları bıçakla düzeltilip istenen boyutta kesilir. Yine 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Şerbet kaynatılır ve soğutulur. Fırından çıkan laz böreğinin üzerine soğuk şerbet eklenir. Ilık veya soğuk servis yapılır. Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder