ŞEHZADE PİLAVI
İşte mevcut tariflere ekleme yoluyla elde ettiğim bir tarifim. Davet sofralarında misafirlerinizin parmaklarını eksilteceği bir pilav. Adı pilav ya içinde yok yok. Benim gibi bir pilav severseniz eğer denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Yapımı o kadar da zor değil. Yanına da güzel bir lavaş döktürdünüz mü düşman çatlatırsınız neme lazım:)
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
1 avuç badem
3 çorba kaşığı kuş üzümü
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
500 gr yağlı kuzu eti
2 tatlı kaşığı safran
tuz, karabiber
2 su bardağı jasmin pirinç
4 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
Bademler sıcak suda 2-3 dk haşlanıp kabukları soyulur. Havuç soyulup rendelenir. Soğan fare dişi doğranır. Etler yumuşak kıvama gelene kadar pişirilir. Suyu 3 bardağa tamamlanır Safran 1 bardak sıcak suya atılıp sarı rengi çıkana kadar bekletilir. Haşlanan etler güveç kabına konup 250 derece fırında tandır kıvamı alana kadar pişirilir. Tencereye tereyağı konur. Sırayla soğan, dolmalık fıstık, badem, pirinç, havuç konup kavrulur. Safranlı su süzülür 3 bardak et suyuna karıştırılır. Tuz, karabiber eklenir. Kuş üzümü ve suyu verilen pilav suyunu çekene kadar pişrilir. Suyunu çektirten sonra 15 dk demlendirilir. Üzerine tandır kuzu etleri konulup sıcak servis yapılır. Afiyetler Olsun efendim...
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
1 avuç badem
3 çorba kaşığı kuş üzümü
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
500 gr yağlı kuzu eti
2 tatlı kaşığı safran
tuz, karabiber
2 su bardağı jasmin pirinç
4 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
Bademler sıcak suda 2-3 dk haşlanıp kabukları soyulur. Havuç soyulup rendelenir. Soğan fare dişi doğranır. Etler yumuşak kıvama gelene kadar pişirilir. Suyu 3 bardağa tamamlanır Safran 1 bardak sıcak suya atılıp sarı rengi çıkana kadar bekletilir. Haşlanan etler güveç kabına konup 250 derece fırında tandır kıvamı alana kadar pişirilir. Tencereye tereyağı konur. Sırayla soğan, dolmalık fıstık, badem, pirinç, havuç konup kavrulur. Safranlı su süzülür 3 bardak et suyuna karıştırılır. Tuz, karabiber eklenir. Kuş üzümü ve suyu verilen pilav suyunu çekene kadar pişrilir. Suyunu çektirten sonra 15 dk demlendirilir. Üzerine tandır kuzu etleri konulup sıcak servis yapılır. Afiyetler Olsun efendim...
Yorumlar
Yorum Gönder