PATLICAN GÜVECİ

Güveci hangimiz sevmeyiz ki? Hele bir de kuzu etliyse ve iyi pişirilmişse. Bigadiç güveciyle ünlüdür. Ben de bu tarife kendi dokunuşumla hayat vermek istedim. İşte lütfiyeninelinden güveç tarifimiz;
 MALZEMELER
2 adet orta boy patlıcan (2 parmak kalınlığında doğranmış)
2 orta boy soğan(yemeklik doğranmış)
6 diş sarmısak
2 orta boy domates (küp doğranmış)
2 adet sivri biber (iri halka doğranmış)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası- 1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
2 çorba kaşığı tereyağ
yarım kilo kemiksiz kuzu eti
YAPILIŞI
Kuzu eti tencereye alınıp 1 yemek kaşığı tereyağı ile suyunu salıp tekrar çekene kadar kavrulur. Başka bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağı, doğranmış soğan ve patlıcanlar konur ve kokusu çıkana kadar kavrulur. güvecin içine patlıcanlar alta, onun üzerine et, üste sarmısak ve domates gelecek şekilde dizilir. en üste suyla karıştırılan salça gezdirilir, tuz, karabiber eklenip 190 derece fırında 45 dakika pişirilir. Fırından alınırken kekik eklenip sıcak servis yapılır. Afiyet olsun..


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MENEKŞE KEBABI

YULAFLI KOLAY KEŞKEK

AŞURE