MİDYE TAVA-TARATOR

Kimi biranın yanında atıştırmalık sever, kimi yarım ekmek arası doyumluk. Ne şekilde olursa olsun pek çoğumuzun severek tükettiği midye tavayı evde yapmak da çok kolay. Gelin tarifimizi inceleyelim..
MALZEMELER
18 adet dondurulmuş midye eti
2 çorba kaşığı mısır unu
1 çorba kaşığı buğday unu
1 çay bardağı bira
1 tutam tuz-karabiber
kızartmak için sıvıyağ
tarator için
4 adet ceviz içi
4 tatlı kaşığı galeta unu
4 diş sarmısak
yarım limon suyu
1 çay bardağı süt
bir tutam tuz-karabiber
süslemek için dereotu
YAPILIŞI
Mısır unu, buğday unu, bira, tuz, karabiber bir tasta karıştırılır. midyeler çubuğa dizilir ve hazırlanan bu harca bulanıp derin bir tencerede kızdırılan sıvı yağda kızartılır. tarator malzemesi ayrı bir tasta iyice karıştırılıp 10 dakika bekletilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MENEKŞE KEBABI

YULAFLI KOLAY KEŞKEK

AŞURE