MIHLAMA-MUHLAMA

Karadeniz arazi çalışmalarım sırasında yemekten en çok keyif aldığım kahvaltılık-ara sıcak. Kullanılan malzemenin kalitesiyle orantılı olarak lezzeti de katlanıyor.
MALZEMELER
2 yemek kaşığı mısır unu
2 çorba kaşığı tereyağı (reklam olmasın ama kebirinki ile güzel oluyor :)
1 su bardağı süt
1 tutam tuz
100 gr kadar imansız peynir (kolot da deniyor bildiğim kadarıyla)
bir de bakır tava :)

YAPILIŞI
tereyağı tavada eritilir, içine mısır unu koyulup kavrulur. altın sarısı renk alınca süt ve tuz ilavesi yapılır. süt kaynayıp kıvamı koyulaşınca didiklenen peynirler eklenir.peynirler eriyinceye kadar karıştırılır. tavanın altı kısılır. tam kıvamına geldiğinde ilk başta eklediğiniz tereyağı ile muhlama birbirinden ayrılmış görünür. Afiyet olsun:))

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MENEKŞE KEBABI

YULAFLI KOLAY KEŞKEK

AŞURE