KAPAMA-PİRİNÇLİ
Biz trakyalıların sıkça yaptığı ve çok sevdiği bir yemektir. Bayram sabahları soframızdan eksik olmaz. Kuzu etlisi, tavuklusu, ördeklisi yapılır. Ben biraz değiştirdim bu geleneksel tarifimizi. Bakalım beğenecek misiniz?
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
1 orta boy soğan(fare dişi doğranmış)
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı yeni bahar
4 adet tavuk budu
5 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI:
Tavuk butları tavada hafif pembeleşene kadar kavrulur. üzerine tuz ve su ilave edilip tavuklar yumuşayana kadar pişirilir. Tavaya sıvı yağ ve soğan konur ve pembeleşene kadar kavrulur. yıkanıp süzülen pirinç eklenir. kuş üzümü ilave edilip iyice kavrulduktan sonra et suyu da eklenir. yenibahar üzerine serpilip karıştırılır. borcama alınan pilavın üzerine etler dizilir ve 200 derece fırında suyunu çekip tavukların üstü kızarana kadar pişirilir. sıcak servis edilir. Afiyet Olsun...
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
1 orta boy soğan(fare dişi doğranmış)
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı yeni bahar
4 adet tavuk budu
5 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI:
Tavuk butları tavada hafif pembeleşene kadar kavrulur. üzerine tuz ve su ilave edilip tavuklar yumuşayana kadar pişirilir. Tavaya sıvı yağ ve soğan konur ve pembeleşene kadar kavrulur. yıkanıp süzülen pirinç eklenir. kuş üzümü ilave edilip iyice kavrulduktan sonra et suyu da eklenir. yenibahar üzerine serpilip karıştırılır. borcama alınan pilavın üzerine etler dizilir ve 200 derece fırında suyunu çekip tavukların üstü kızarana kadar pişirilir. sıcak servis edilir. Afiyet Olsun...
Mmmmmhhhh:-)
YanıtlaSil