ISTAKOZ

Eşimle balık pazarında gezerken zıpkınla vurulmuş bir ıstakoz gördük. Tabi canlı olmadığı için öyle çok pahalıya almadık. İlk ıstakoz deneyimimi sizlerle paylaşmak istedim. Tadı hiç fena olmadı :)


MAZLEMELER
1 adet 1 kg lık ıstakoz
1 portakal
1 kuru soğan
1 tutam tuz
2 litre su
3 diş sarmısak
yarım limonun suyu
yarım çay bardağı zeytinyağı

YAPILIŞI
Kuru soğan, portakal ve su büyük bir tencereye konur. kaynamaya başlayınca ıstakoz içine atılır ve 5dk haşlanır. kabuklar kırılıp içindeki beyaz etleri çıkartılıp servis tabağına alınır. Sarmısaklar ezilir, limon, tuz ve zeytinyağıyla karıştırılıp ayıklanan ıstakozun üstüne gezdirilir. Afiyet Olsun...




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MENEKŞE KEBABI

YULAFLI KOLAY KEŞKEK

AŞURE