LAZANYA
Bu da Lütfiyeninelinden lazanya tarifi bakalım beğenecek misiniz?
Bizim yufkayla yaptığımız böreği italyanlar makarnayla yapmış. Hadi bakalım tarifimizi görelim.
malzemeler:
6 yaprak kare lazanya
iç harcı için;
250 gr kıyma
2 adet soğan
1 adet biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
beşamel sos için
50 gr tereyağı
3 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri
Soğanlar soyulup ince ince doğranır. biberlerin çekirdekleri çıkartılıp soğanların boyutunca doğranır. sıvıyağ soğan ve biber tencereye konup kavurulur. biberin kokusu gelmeye başlayınca kıyma eklenir ve tencerenin altı kısılıp kıyma suyunu bırakınca tekrar açılır. kıyma kavrulunca salçalar eklenir tuzu biberi de katıldıktan sonra iyice karıştırılıp soğumaya bırakılır.
Beşamel sos için tereyağı eritilip içine un konur. un iyice kavrulur ve soğuk süt ilave edilip çırpma teliyle karıştırılır. Koyu bir kıvam alıp baloncuklar çıkartmaya başlayınca sosumuz oldu demektir.
Kare bir borcam alınıp altı yağlanır. biraz beşamel sos gezdirilir. beşamel sosun üstüne lazanya yaprakları yufka gibi yayılır (küçük boy borcamda 2 yaprak işi görüyor) lazanya yapraklarının üstüne tekrar beşamel sos dökülüp üstüne kıymalı harcın yarısı yayılır. bir yaprak lazanya daha eklenir. Üstüne beşamel sos ve onun da üzerine kıymalı harç eklenir. Son yapraklar konup kalan son beşamel sosla yaprakların üstü kapatılır ve rendelenmiş kaşar peyniriyle kaplanıp 185 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. 10 dk dinlendirildikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun..
Bizim yufkayla yaptığımız böreği italyanlar makarnayla yapmış. Hadi bakalım tarifimizi görelim.
malzemeler:
6 yaprak kare lazanya
iç harcı için;
250 gr kıyma
2 adet soğan
1 adet biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
beşamel sos için
50 gr tereyağı
3 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri
Soğanlar soyulup ince ince doğranır. biberlerin çekirdekleri çıkartılıp soğanların boyutunca doğranır. sıvıyağ soğan ve biber tencereye konup kavurulur. biberin kokusu gelmeye başlayınca kıyma eklenir ve tencerenin altı kısılıp kıyma suyunu bırakınca tekrar açılır. kıyma kavrulunca salçalar eklenir tuzu biberi de katıldıktan sonra iyice karıştırılıp soğumaya bırakılır.
Beşamel sos için tereyağı eritilip içine un konur. un iyice kavrulur ve soğuk süt ilave edilip çırpma teliyle karıştırılır. Koyu bir kıvam alıp baloncuklar çıkartmaya başlayınca sosumuz oldu demektir.
Kare bir borcam alınıp altı yağlanır. biraz beşamel sos gezdirilir. beşamel sosun üstüne lazanya yaprakları yufka gibi yayılır (küçük boy borcamda 2 yaprak işi görüyor) lazanya yapraklarının üstüne tekrar beşamel sos dökülüp üstüne kıymalı harcın yarısı yayılır. bir yaprak lazanya daha eklenir. Üstüne beşamel sos ve onun da üzerine kıymalı harç eklenir. Son yapraklar konup kalan son beşamel sosla yaprakların üstü kapatılır ve rendelenmiş kaşar peyniriyle kaplanıp 185 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. 10 dk dinlendirildikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun..
Italyan boregi:-) guzel bir yaklasim...
YanıtlaSil