KELLE ÇORBASI

Kuzu kellesiyle yapılan bu çorbayı aynı lezzette ama daha basit yöntemlerle yapmak mümkün. Kellenin pişirilmesi de ayıklanması da oldukça zor olduğundan bu tariften vazgeçemeyeceksiniz..

MALZEMELER
2 dilim kuzu boyun eti
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
5 adet sarmısak
1 çorba kaşığı limon
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı un

YAPILIŞI
kuzu boyun,su ve tuz düdüklüde 30 dk haşlanır. kemikli et olması önemli kemiğin jelatini suyuna kıvam veriyor. pişen et soğuyunca didiklenir ve et suyuna eklenir. bir taşım kaynattıktan sonra un biraz soğuk suyla açılıp çorbaya eklenir. sarmısaklar küçük doğranır, limon ve sirkeyle birlikte çorbaya katılır ve koyulaşıncaya kadar kaynatılır. daha fazla sirke lezzeti için 3-4 diş sarmısak ezilir ve 1-2 çorba kaşığı sirkeyle karıştırılır. çorbanın yanında servis yapılır. Afiyet olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MENEKŞE KEBABI

YULAFLI KOLAY KEŞKEK

SURA KEBABI