KULAK HAMURU(MANTISI)

Rejimde olmam yemeyeceğim yemekleri yapmam anlamına gelmiyor tabi:) Balıkesir yöresinin güzel mantılarından birini yapalım beraber tabi ki#lütfiyeninelinden dokunuşlar var tarifte
hamuru için:
200gr un
1 yumurta
1 çorba kaşığı su
biraz tuz
iç harcı için:
100gr kıyma
1 küçük kuru soğan
1 tutam maydanoz
1 dal reyhan
tuz, karabiber, sumak
üstü için:
1 kase yoğurt
3 diş sarmısak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
nane, sumak
Yapılışı
hamur malzemelerinden sert bir hamur yoğurulur. Islak bir bezle örtülüp yarım saat dinlendirilir. Soğan sıçandişi doğranır. Maydanoz, tuz biber, sumak, reyhan, kıyma ilave edilip yoğurulur. Sarmısak ezilip yoğurtla karıştırılır. Bütün hazırlıklarımız bittiğine göre şimdi hamurumuzu iki bezeye ayırabiliriz. Ayrılan bezelerden ilki 40 cm çapında açılır. Kare kesilip içine kıyma harcı doldurulur. üçgen şekilde kapatılır. Tuzlu suda 5-10 dk hamurunuzun açılma kalınlığına göre pişirilir. Benim kıyma harcım arttığı için küçük köfteler yapıp tereyağında kızarttım. Eğer artarsa içinizden böyle değerlendirme yapabilirsiniz. tereyağına salça konup kavrulur. Alta mantı üstüne yoğurt üste köfte ve en üste salça dökülüp sıcak servis yapılır. afiyet olsun..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MENEKŞE KEBABI

YULAFLI KOLAY KEŞKEK

AŞURE