FİRİNDA SEBZELİ TAVUK
Ve yeni bir tavuk tarifiyle karsinizdayim. Tavuk deyince akan sular durur ne de olsa
Malzemeler
1, 5 kg butun tavuk
1 patates
4 arpacik sogan
5 dis sarmisak
1 cay kasigi tuz
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi pulbiber
1 cay kasigi kekik
1 cay kasigi kimyon
2 corba kasigi siviyag
Firin poseti
Yapilisi: tavugun gogsu daha sonra verecegim menekse kebabi icin ayrilir sogan sarmisak ve patates soyulur. Tuz, karabiber, siviyag, pulbiber, kimyon ve kekik karistirilir. Tavugun icine ve disina surulur. Sebzeler tavugun icine konur ve firin posetine yerlestirilir. 200 derecede 1.5 saat pisirilir. Firin poseti acilip icindeki su baska kaba aktarilir. Bunu yaparken dikkatli olun ki mutfak kazasina ugramayin. Firinda 5 dk daha kizarttiginiz tavugunuz atrik yemeye hazir. Afiyet olsun..
Malzemeler
1, 5 kg butun tavuk
1 patates
4 arpacik sogan
5 dis sarmisak
1 cay kasigi tuz
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi pulbiber
1 cay kasigi kekik
1 cay kasigi kimyon
2 corba kasigi siviyag
Firin poseti
Yapilisi: tavugun gogsu daha sonra verecegim menekse kebabi icin ayrilir sogan sarmisak ve patates soyulur. Tuz, karabiber, siviyag, pulbiber, kimyon ve kekik karistirilir. Tavugun icine ve disina surulur. Sebzeler tavugun icine konur ve firin posetine yerlestirilir. 200 derecede 1.5 saat pisirilir. Firin poseti acilip icindeki su baska kaba aktarilir. Bunu yaparken dikkatli olun ki mutfak kazasina ugramayin. Firinda 5 dk daha kizarttiginiz tavugunuz atrik yemeye hazir. Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder