ÇAVDAR EKMEĞİ

Malzemeler
5gr maya
1 cay kasigi siviyag
1 cay kasigi tuz
1 cay kasigi seker
1 olcek (200ml) su
1.5 olcek beyaz un(gr degerini bilemiyorum ama ortalama 1 su bardagi suya 2.5 su bardagi toplam un olarak ayarlayabilirsiniz)
1 olcek cavdar unu
Yapilisi: Su biraz ilitilip icine seker, tuz,sivoyag ve maya eklenerek 1-2 dk bekletilir. Olculen un katilip iyice karistirilir. Uzeri ortulerek 40 derece isitilip kapatilmis firinda 15 dk mayalanmaya birakilir. Mayalanan hamura istenen sekil verilip tekrar firinda 15dk kabartilir. Firin 200 dereceye ayarlanip 20-25dk pisirilir. Iste size evde yapilmis sicacik cavdar ekmegi. Glisemik indeksi ayarlamasi acisindan diyetlerin vazgecilmez ogesi. Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder