TRUFFLE
Hindistancevizi aşığı biri olarak içinde hindistancevizi olan hiçbir tatlıya hayır diyemem. Geçenlerde yaptığım imam sarığı tarifinden kalan kekleri nasıl değerlendiririm diye düşünürken ortaya bu güzel trufflelar çıktı. İşte tarifimiz.
MALZEMELER
150 gr kek
80 gr bitter çikolata
yarım paket pasta kreması
yarım su bardağı süt
hindistancevizi
YAPILIŞI
Yarım su bardağı soğuk süt ile pasta kreması iyice çırpılır. Çırpılan kremanın içine kekler ufalanır. Çikolata benmari usulü eritilip karışıma eklenir. Karışım iyice yoğurulur. İstenen büyüklükte kopartılıp yuvarlanarak hindistancevizi ile kaplanır. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirilip servis yapılır. Afiyet Olsun.
MALZEMELER
150 gr kek
80 gr bitter çikolata
yarım paket pasta kreması
yarım su bardağı süt
hindistancevizi
YAPILIŞI
Yarım su bardağı soğuk süt ile pasta kreması iyice çırpılır. Çırpılan kremanın içine kekler ufalanır. Çikolata benmari usulü eritilip karışıma eklenir. Karışım iyice yoğurulur. İstenen büyüklükte kopartılıp yuvarlanarak hindistancevizi ile kaplanır. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirilip servis yapılır. Afiyet Olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder