KUZU TANDIR
Kuzu tandırı kim sevmez ki? Her yerde bulmak ne mümkün. Birkaç denemenin ardından odun ateşindeki kadar iyi olmasa da lezzetli bir tandır elde ettim. Eşimin ağır ağır yiyelim dediği tandırın 15 dakikada bitmesi sanırım lezzetinin kanıtı oldu :)Denemeniz şiddetle tavsiye olunur. Şimdiden afiyet olsun..
MALZEMELER
750 gr kemiksiz kuzu eti (yağı sevdiğiniz gibi ayarlayın)
2 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
Kuzu eti güveç kabına konur. 220 derece fırında 1 saat 20 dk kadar pişirilir. Kapağı ara ara açılıp su seviyesi kontrol edilir. 1 saat 20dk sonra tuz eklenip karıştırılır ve kapağı tekrar kapatılır. 25 dakika kadar daha pişirilir. Kapağı açılıp 10 dk üstü kızartılır. Lavaşla servis yapılır. Afiyet Olsun..
MALZEMELER
750 gr kemiksiz kuzu eti (yağı sevdiğiniz gibi ayarlayın)
2 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
Kuzu eti güveç kabına konur. 220 derece fırında 1 saat 20 dk kadar pişirilir. Kapağı ara ara açılıp su seviyesi kontrol edilir. 1 saat 20dk sonra tuz eklenip karıştırılır ve kapağı tekrar kapatılır. 25 dakika kadar daha pişirilir. Kapağı açılıp 10 dk üstü kızartılır. Lavaşla servis yapılır. Afiyet Olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder