TAVUK ÇEVİRME
İşte yine bir tavuk tarifi. Dışarıda yapılan tavuk grillerin lezzetinde. Pratik lezzetli bir akşam yemeği için yanına safranlı pilav da yaptınız mı oh miss.
MALZEMELER
4 adet tavuk budu
1 tatlı kaşığı tuz
2 orta boy patates
alüminyum folyo
YAPILIŞI
Tavuk butları iyice yıkanır ve fırın tepsisine dizilir. Patatesler soyulup halka dilimlenerek tepsiye eklenir. Üzerine tuz ekilir. Tepsinin üstü alüminyum folyo ile kaplanır. 220 derece fırında önce yarım saat pişirilir. Fırın ayarı 240 dereceye getirilip alt rafa indirilir. Üzerindeki alüminyum folyo çıkartılır. Saldığı suyu çekene kadar pişirmeye devam edilir. Üzeri istenen kıvamda kızartılır. makarna veya pirinç pilavıyla servis edilir. Afiyet olsun..
MALZEMELER
4 adet tavuk budu
1 tatlı kaşığı tuz
2 orta boy patates
alüminyum folyo
YAPILIŞI
Tavuk butları iyice yıkanır ve fırın tepsisine dizilir. Patatesler soyulup halka dilimlenerek tepsiye eklenir. Üzerine tuz ekilir. Tepsinin üstü alüminyum folyo ile kaplanır. 220 derece fırında önce yarım saat pişirilir. Fırın ayarı 240 dereceye getirilip alt rafa indirilir. Üzerindeki alüminyum folyo çıkartılır. Saldığı suyu çekene kadar pişirmeye devam edilir. Üzeri istenen kıvamda kızartılır. makarna veya pirinç pilavıyla servis edilir. Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder