SAÇAKLI PAÇANGA BÖREĞİ
Paçanga böreğine Lütfiye'ce bir dokunuş. Sofraların vazgeçilmez ara sıcağı. Dışı çıtır içi yumuşacık ve daha lezzetli bir tarif sizleri bekliyor.
MALZEMELER
2 adet yufka(4 e bölünecek)
8 dilim pastırma
8 dilim kaşar peyniri
yarım paket krema
2 yumurta
3 çorba kaşığı süt
1 tutam tuz
galeta unu
kızartmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
bir kapta krema, süt, bir yumurta ve diğer yumurtanın sarısı, tuz karıştırılır. Yumurta akı çukur bir tabağa alınır. dörde bölünen yufkalar tezgaha yayılır. üzerine önce kremalı börek harcı sürülür. ortasına 1 dilim pastırma, 1 dilim kaşar peyniri konulup iki uçtan kapatılarak yaprak sarması gibi sarılır. Ama biraz iri yaprak sarması, tembel avrat işi :) tüm yufkalara aynı işlem uygulanır. düz bir tabağa galeta unu konur. yumurtanın beyazına 2 çorba kaşığı su eklenip hafif köpürene kadar çırpılır. börekler önce yumurta akına sonra galeta ununa bulanıp çift taraflı kızartılır. Afiyet Olsun..
MALZEMELER
2 adet yufka(4 e bölünecek)
8 dilim pastırma
8 dilim kaşar peyniri
yarım paket krema
2 yumurta
3 çorba kaşığı süt
1 tutam tuz
galeta unu
kızartmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
bir kapta krema, süt, bir yumurta ve diğer yumurtanın sarısı, tuz karıştırılır. Yumurta akı çukur bir tabağa alınır. dörde bölünen yufkalar tezgaha yayılır. üzerine önce kremalı börek harcı sürülür. ortasına 1 dilim pastırma, 1 dilim kaşar peyniri konulup iki uçtan kapatılarak yaprak sarması gibi sarılır. Ama biraz iri yaprak sarması, tembel avrat işi :) tüm yufkalara aynı işlem uygulanır. düz bir tabağa galeta unu konur. yumurtanın beyazına 2 çorba kaşığı su eklenip hafif köpürene kadar çırpılır. börekler önce yumurta akına sonra galeta ununa bulanıp çift taraflı kızartılır. Afiyet Olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder