ETLİ KURUFASÜLYE

Bir süredir yazamıyorum bloğuma. yeni yıl yeni iş yoğunluğu. hepinize güzel seneler diliyorum. bol yemekli, bol kahkahalı, sağlıklı sıhhatli. Yılın ilk yemeği kışa yakışır bir bakliyat. Tabi ki lütfiyeninelinden..
MALZEMELER
2 avuç kuru fasulye (ıslatılıp 1 saat bekletilecek)
3 adet yeşil biber (halka doğranacak)
1 adet domates (kabuğu soyulup küp doğranacak)
1 adet kuru soğan (küp doğranacak)
100 gr kuşbaşı dana eti
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
tuz

YAPILIŞI
ıslanan fasulyeler teflon bir tencerede (çelk tencerede pişene oranla çok daha lezzetli oluyor püf noktası 1) yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlama suyuna tuz eklemeyi unutmayın yoksa piştikten sonra tuz ayarını yapamazsınız.(işte püf noktası 2). Ayrı bir tencerede sıvı yağ, biber, soğan, et kavurulur. Salça ve 2 bardak su eklendikten sonra süzülen kurufasülyeler içine eklenir. takribi 15-20 dk daha pişirilip sıcak olarak servis yapılır. Afiyet Olsun...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MENEKŞE KEBABI

YULAFLI KOLAY KEŞKEK

AŞURE