KURU DOLMA
Mine'den bir tarifle karşınızdayım. Gerçi biraz değiştirdim ama umarım bana kızmaz :) Güzel bir diyarbakır yemeği, ara sıcağı, aperatifi.
MALZEMELER
12 adet kuru patlıcan
1 adet kuru soğan ( ince doğranmış)
1 çay bardağı sumak
150 gr yağlı kuzu eti (satır arası çekilecek)
4-5 adet ceviz
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay bardağı kırık pirinç
1 tutam maydonoz
1 tatlı kaşığı isot, karabiber, tuz
YAPILIŞI
patlıcanlar sıcak su ile 5 dk haşlanır. bütün malzemeler bir kapta karıştırılır. sumak 1,5 bardak su ile kaynatılıp süzülür. diğer malzemelere karışırılıp patlıcanların içi yarım doldurulur. tencereye dizilir. sumaktan süzülen su tencereye eklenir. Kısık ateşte suyu çekene kadar kapağı kapalı olarak pişirilir. 15 dk dinlendirilen dolmalar servis tabağına alınıp sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun...
MALZEMELER
12 adet kuru patlıcan
1 adet kuru soğan ( ince doğranmış)
1 çay bardağı sumak
150 gr yağlı kuzu eti (satır arası çekilecek)
4-5 adet ceviz
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay bardağı kırık pirinç
1 tutam maydonoz
1 tatlı kaşığı isot, karabiber, tuz
YAPILIŞI
patlıcanlar sıcak su ile 5 dk haşlanır. bütün malzemeler bir kapta karıştırılır. sumak 1,5 bardak su ile kaynatılıp süzülür. diğer malzemelere karışırılıp patlıcanların içi yarım doldurulur. tencereye dizilir. sumaktan süzülen su tencereye eklenir. Kısık ateşte suyu çekene kadar kapağı kapalı olarak pişirilir. 15 dk dinlendirilen dolmalar servis tabağına alınıp sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder