BİT KURABİYE-KREMŞANTİLİ KURABİYE

Eveet yine uzunca bir aradan sonra burdayım. Bayram, isg eğitimleri, şehir dışı seyahatleri, ocak ve işyeri denetimleri derken zaman hızla akıp geçiyor. Yeni tarifler deniyorum ama blogun başına oturup da kaleme alamıyorum bir türlü. İlk tarifim çok pratik ve lezzetli. Günlerinizin gözdesi olmaya aday ve asla evde yaptığınıza inanmayacakları bir tarif. Bit kurabiye diyen olduğu gibi kremşantili kurabiye diye adlandıran da var. Lütfiyeninelinden dokunuşlarla karşınızda bit kurabiyemmmmmm..
MALZEMELER
1 adet kremşanti
3 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ

evet sadece bu kadar. Nerede peki lütfiyeninelinden kısmı? Un miktarını azaltarak aynı ölçüde kırılmış fındık, çekilmiş ceviz, kuş üzümü, damla çikolata ekleyebilirsiniz.

YAPILIŞI
Bütün malzemeler karıştırılır. Elde edeceğiniz hamur un kurabiyesi gibi yumuşak kıvamlı bir hamur olmayacak. Unlu dağınık bir hamur elde edeceksiniz şaşırmayın. Elde ettiğiniz hamuru istediğiniz boyutlarda elinizin içinde sıkıştırıyorsunuz. Bir iki hamle sonrası taş gibi oluyor. İsterseniz çırpılmış yumurta beyazına bulayın ve üzerini fındık, fıstıki ceviz, susamla kaplayın. O artık sizin kurabiyeniz hayal ettiğiniz şekilde yapabilirsiniz. Ben çok tatlı seviyorum derseniz içerisine şeker eklemenizi tavsiye ederim. Çünkü çok iç bayan bir kurabiye olmuyor. Sıra geşdi pişirmeye. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar 10-15dk pişiriyoruz. ve işte ta taammm kurabiyemiz hazır. Sıcacık çayla, kahveyle ya da meşrubatla. Afiyet olsun..


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MENEKŞE KEBABI

YULAFLI KOLAY KEŞKEK

AŞURE