FIRIN ÇİPURA
Balık memleketinde yaşayınca mevsimi olsun olmasın en büyük kurtarıcılarımdan birisi çipura diğeri az sonra paylaşacağım mübarek oluyor. Çipurayı fazla baharatlarla boğmadan tadını en güzel çıkartmanın yolu bu tarifte sizlerle.
MALZEMELER
1 orta boy çipura
2 defne yaprağı
4-5 adet tane karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
yarım limon suyu
bir iki tutam tuz
süslemek için halka limon
YAPILIŞI
Limon suyu, tuz, karabiber, zeytinyağı karıştırılıp balığın her yerine bu karışım sürülür. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirilir. Yağlı kağıt üzerine konup defne yaprakları elle kırılarak balığın üzerine konur. 190 derece fırtında üzeri kızarana kadar (ortalama yarım saat) pişirilir. Üzerine limon dilimleri konur.
Bol salatayla servis yapılır.
MALZEMELER
1 orta boy çipura
2 defne yaprağı
4-5 adet tane karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
yarım limon suyu
bir iki tutam tuz
süslemek için halka limon
YAPILIŞI
Limon suyu, tuz, karabiber, zeytinyağı karıştırılıp balığın her yerine bu karışım sürülür. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirilir. Yağlı kağıt üzerine konup defne yaprakları elle kırılarak balığın üzerine konur. 190 derece fırtında üzeri kızarana kadar (ortalama yarım saat) pişirilir. Üzerine limon dilimleri konur.
Bol salatayla servis yapılır.
Yorumlar
Yorum Gönder