BEŞAMELLİ TAVUK
Arazi çalışmalarım sırasında kaldığım bir otelde yediğim ve o günden beri vazgeçemediğim bir lezzet. Yapımı son derece basit ama ziyafet sofralarını bile süsleyecek kadar lezzetli bir tarif.
MALZEMELER
2 adet tavuk göğsü
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI:
tavuk göğsü küp doğranıp tavada yağsız olarak sotelenir. suyunu çeken tavuklar borcam fırın
tepsisine yayılır. ayrı bir tencerede tereyağı eritilip unla birlikte kokusu yayılıncaya kadar kavrulur. üstüne süt ilave edilip koyulaşıncaya kadar pişirilir. tuz, karabiber katılır. elde edilen beşamel sos tavukların üstüne eşit miktarda dökülür. en üste kaşar peyniri serpilip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet Olsun..
MALZEMELER
2 adet tavuk göğsü
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI:
tavuk göğsü küp doğranıp tavada yağsız olarak sotelenir. suyunu çeken tavuklar borcam fırın
tepsisine yayılır. ayrı bir tencerede tereyağı eritilip unla birlikte kokusu yayılıncaya kadar kavrulur. üstüne süt ilave edilip koyulaşıncaya kadar pişirilir. tuz, karabiber katılır. elde edilen beşamel sos tavukların üstüne eşit miktarda dökülür. en üste kaşar peyniri serpilip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet Olsun..
Guze guze yiyelimm:-)
YanıtlaSilHimm, pek lezizz.
YanıtlaSil