SARMISAKLI EKMEK
Tam buğday ekmeğiyle nefis bir atıştırmalık
MALZEMELER
2 dilim tam buğday ekmeği
4 diş sarmısak
6 yemek kaşığı zeytinyağı
yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
YAPILIŞI
Ekmekler istenen şekillerde dilimlenir. Ben parmak şeklinde dilimledim. Kalan malzemeler robottan geçirilip pürüzsüz bir sos elde edilir. Dilimlenen ekmek parçaları bu sosa daldırılıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 180 derece fırında üzeri renk alana kadar pişirilir (benimkilerin renk alması 5 dk sürdü). Dip sosla servis edilir. Afiyet olsun..
MALZEMELER
2 dilim tam buğday ekmeği
4 diş sarmısak
6 yemek kaşığı zeytinyağı
yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
YAPILIŞI
Ekmekler istenen şekillerde dilimlenir. Ben parmak şeklinde dilimledim. Kalan malzemeler robottan geçirilip pürüzsüz bir sos elde edilir. Dilimlenen ekmek parçaları bu sosa daldırılıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 180 derece fırında üzeri renk alana kadar pişirilir (benimkilerin renk alması 5 dk sürdü). Dip sosla servis edilir. Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder