ACILI EKŞİLİ TAVUK-KARNABAHAR
Yine diyabetikler için sağlıklı bir tarifle buradayım. Hem besleyici hem de doyurucu yönüyle uzun süre tokluk hissi veren hem de lezzetiyle benim diyen şefi kıskandıracak pratik bir tarif.
MALZEMELER
3 çiçek karnabahar
100 gram tavuk eti(but veya göğüs küp doğranmış)
1 yemek kaşığı acı sos
yarım limon
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet piyaz doğranmış kuru soğan
tuz-karabiber
YAPILIŞI
tavaya sıvıyağ ve kuru soğan atılıp soğanlar karamelize olana kadar kavrulur. Tavuklar eklenip 3-5 dakika sulandırılır ve ortalama 10 dk pişirilir. En son ince doğranmış karnabaharlar eklenir ve yine 10 dakika orta ateşte sotelenir. Malzemeler pişince tuz karabiber acı sos ve yarım limon suyu eklenir 1-2 dk çevrilir. Arzuya göre renkli biber de eklenebilir. Afiyet olsun..
MALZEMELER
3 çiçek karnabahar
100 gram tavuk eti(but veya göğüs küp doğranmış)
1 yemek kaşığı acı sos
yarım limon
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet piyaz doğranmış kuru soğan
tuz-karabiber
YAPILIŞI
tavaya sıvıyağ ve kuru soğan atılıp soğanlar karamelize olana kadar kavrulur. Tavuklar eklenip 3-5 dakika sulandırılır ve ortalama 10 dk pişirilir. En son ince doğranmış karnabaharlar eklenir ve yine 10 dakika orta ateşte sotelenir. Malzemeler pişince tuz karabiber acı sos ve yarım limon suyu eklenir 1-2 dk çevrilir. Arzuya göre renkli biber de eklenebilir. Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder