GÜVEÇTE BILDIRCIN
Av etleriyle ilgili internette çokça paylaşım bulamıyorum. Eşimden dolayı farklı tarifler yaptığım için bunları sizlerle de paylaşmak istedim. İşte onlardan birisi ve gerçekten lezzetine doyum olmayan bir güveç. Fazla sebze tadından eti bastırmayan öne çıkartan leziz bir yemek.
MALZEMELER:
10 adet bıldırcın
2 orta boy kuru soğan (piyazlık doğranmış)
5 diş sarmısak (bütün halde atılacak)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay bardağı su
YAPILIŞI
Güvecin altına soğan ve sarmısakları koyuyoruz. Üzerine bıldırcını ekliyoruz. su ve tuz ilavesinden sonra güvecin üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 220 derece fırında 30 dk üstü kapalı pişiriyoruz. güvecin üzerini açıp kekik ve pulbiberi ekliyoruz. Fırın ayarını 200 dereceye çekip 15 dakika daha pişiriyoruz. Sıcak olarak yanında pilav ve garnitürle servis ediyoruz. Afiyet olsun.
MALZEMELER:
10 adet bıldırcın
2 orta boy kuru soğan (piyazlık doğranmış)
5 diş sarmısak (bütün halde atılacak)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay bardağı su
YAPILIŞI
Güvecin altına soğan ve sarmısakları koyuyoruz. Üzerine bıldırcını ekliyoruz. su ve tuz ilavesinden sonra güvecin üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 220 derece fırında 30 dk üstü kapalı pişiriyoruz. güvecin üzerini açıp kekik ve pulbiberi ekliyoruz. Fırın ayarını 200 dereceye çekip 15 dakika daha pişiriyoruz. Sıcak olarak yanında pilav ve garnitürle servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder