TAVUKLU RAVİOLİ

Nam-ı diğer italyan mantısı. Güzel şekilleri, iri olması itibariyle kolay yapılması ve lezzetiyle komşu çatlatan bu tarif davet sofralarınızın baştacı olmaya aday.
Malzemeler
Makarnasi icin: 
200gr un 
2 yumurta 
2 kasik siviyag 
Birkac kasik su 

Ic harci icin 
Yarim tavuk gogsu 
1 kucuk sogan 
Tuz,karabiber,pulbiber,köri 

Yapilisi:hamur malzemeleri yogurulup kulak memesi kivamina getirilir. Buzdolabinda 30dk dinlendirilir. Tavuk gogsu 15 dk haslanir. Sogan ince dogranir. Tavuk gogsu didiklenir. Sogan,tuz,karabiber,köri ile karistirilir. Hamur 4 esit parcaya ayrilir. Her bir beze 35 cm capinda acilir. Yufkanin ustune esit araliklarla harc koyulup diger yufka uzerine kapatilir. Harcin geldigi kisimlar cay bardagiyla kesilip kenarlari catalla sekillendirilir. Ortalama bir yufkadan 9-12 arasi cikiyor. Sicak tuzlu suda 10 dk pisirilip istenen sosla servis edilir. Afiyet olsun..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MENEKŞE KEBABI

YULAFLI KOLAY KEŞKEK

AŞURE