FIRINDA KAŞARLI ALABALIK GÜVEÇ
Alabalık çiftliklerine gittiğimizde o muhteşem lezzetli güveç kaplarının nasıl yapıldığını merak eder büyük bir iştahla yeriz değil mi? Lütfiye kardeşiniz sizin için araştırdı ve o lezzeti ev ortamında yakaladı. Hadi bakalım hanımlar sıvayalım kolları.
MALZEMELER
1 alabalık için;
yarım biber
yarım soğan
yarım patates
yarım domates
3 diş sarmısak
kekik, tuz, karabiber, pulbiber
3 dal maydanoz
2 kaşık tereyağı
4 dilim kaşar peyniri
YAPILIŞI
Kaşar dışında tüm malzeme küp doğranır. Tereyağı yumuşayana kadar dışarıda bekletilir. Güveç kabının dibi tereyağıyla yağlanır. Alabalık güveç kabına yerleştirilir. Doğranan sebzeler alabalıktan arta kalan boşluklara yerleştirilir. Bir kısmı da üzerine konur. 190 derece fırında 15 dakika pişirildikten sonra balığın pişip pişmediği kontrol edilir. Balık pişip hafif suyunu çekmeye yakın kaşar peyniri alabalığın üzerine dizilir. Kaşar eriyip kızarınca sıcak servis yapılır. Afiyet olsun..
MALZEMELER
1 alabalık için;
yarım biber
yarım soğan
yarım patates
yarım domates
3 diş sarmısak
kekik, tuz, karabiber, pulbiber
3 dal maydanoz
2 kaşık tereyağı
4 dilim kaşar peyniri
YAPILIŞI
Kaşar dışında tüm malzeme küp doğranır. Tereyağı yumuşayana kadar dışarıda bekletilir. Güveç kabının dibi tereyağıyla yağlanır. Alabalık güveç kabına yerleştirilir. Doğranan sebzeler alabalıktan arta kalan boşluklara yerleştirilir. Bir kısmı da üzerine konur. 190 derece fırında 15 dakika pişirildikten sonra balığın pişip pişmediği kontrol edilir. Balık pişip hafif suyunu çekmeye yakın kaşar peyniri alabalığın üzerine dizilir. Kaşar eriyip kızarınca sıcak servis yapılır. Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder