PATATESLİ BAZLAMA

Sabah kahvaltılarında, ikindi çaylarında, yemeğin yanına evde ekmek olmadığını fark ettiğinizde muhteşem bir lezzet, pratik bir çözüm. Tarifimiz gerçekten kolay. Hadi hanımlar sıvayın kolları;
MALZEMELER
2 su bardağı un
1/2 su bardağı süt
1 orta boy haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı şeker
su

YAPILIŞI
Patatesin kabukları soyulup tuzlu suda haşlanır. Haşlanan patatesin suyu süzülüp derin bir kabın içine konur. Maya, tuz, şeker süt ile karıştırılır. Hazırlanan süt patatesin içine konup püre haline getirilir. un ve yeterince su eklenip kulak memesi kıvamında yoğurulur. Sıcak bir ortamda yarım saat ile bir saat arası dinlendirilir. Eşit parçalarda bezelere ayrılıp tabak büyüklüğünde merdane yardımıyla açılır. tekrar mayalanmaya bırakılır. Tava veya sacda her iki tarafı kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MENEKŞE KEBABI

YULAFLI KOLAY KEŞKEK

AŞURE